דחוף ביותר - דם בצואה - אני בלחץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/07/2005 | 07:39 | מאת: ענת

שלום בוקר טוב, היום היתה לי יציאה וכשניגבתי ראיתי דם על הנייר טואלט (ממש דם בצבע אדום בהיר - דם טרי). אני ממש פוחדת ולחוצה, בחיים לא קרה לי דבר כזה והראש ישר הולך לכיוון לא טוב (אני בחורה בת 30). אני פוחדת מאוד, האם יש סיכוי שזה משהו לא טוב, האם ללכת לרופא, או לחכות לראות האם זה חוזר? יש לציין שזה לא נראה כמו סוג של אוכל שאכלתי (כמו עגבניה או משהו) זה ממש דם. כמו כן, לא סבלתי אף פעם מטחורים ואני טרם ילדתי ילדים (שיהיו לי טחורים). בנוסף, איני מקיימת מין אנאלי, כך שזה לא מיזה.. אנא תשובתכם במהרה, אני לחוצה מאוד מאוד.

20/07/2005 | 14:17 | מאת: סטג'ר לרפואה

שלום רב, לדימומים מפי הטבעת יש גורמים נוספים, כגון: טחורים, פיסורה, דלקת במעי הגס (קוליטיס או פרוקטיטיס) וסרטן. גם עצירות ממושכת עלולה לגרום להיווצרות הפצע בפי הטבעת ולהופעת דם טרי בצואה. אין לך סיבה להיות לחוצה. חשוב שתבצעי בדיקת צואה לדם סמוי אצל רופא המשפחה ובהתאם לתוצאות המשך טיפול.

20/07/2005 | 17:16 | מאת: ענת

תודה על העיצה, זה היה לי בעבר ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל גאסטרו מפי הטבעת והכל היה תקין, עברה שנה ושוב יש לי את זה. אין לי עצירות, יש לי יציאות כל יום ולפעמים פעמיים ביום... אני רוצה תשובה מהרופאים, אני ממש מודאגת ומהדאגה אני מקבלת כאבי בטן ושלשול. אני בוחנת את זה בינתיים, אך זה מעיק עלי ואני רוצה תשובה מהרופאים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול