התייעצות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/07/2005 | 19:40 | מאת: מיקה

בבדיקה נמצא שאני רגישה ללקטוז אחרי שעה הגעתי לערך 61 . בנוסף נמצא חיידק הליקובקטור 35.69. לפני מספר שנים קבלתי טיפול לחיידק הנ"ל, מה הסיבה שחזר? האם אחרי הטיפול יש לחזור על הבדיקה? מה גורם לתופעות הנ"ל והאם יש קשר ביניהן? כבר 30 שנה אני סובלת מבלגן בבטן. עברתי כבר 3 פעמים גסטרוסקופיה ומצאו לי בקע ורפלוקס אני בת 53, רזה, מטופלת באלקטרוקסין בשנתיים האחרונות עקב תת פעילות חוץ מזה אין לי בעיות אחרות. האם כדאי לעבור גם קולונוסקופיה. בתודה.

23/07/2005 | 00:34 | מאת: ד"ר אייל גל

רגישות ללקטוז וגם הליקובקטר הם ממצאים שכיחים באוכלוסיה. לא תמיד קיים קשר בין התופעות של "בלגן בבטן" לממצאים אלו. אם הפסקת דברי חלב למספר שבועות תגרום לשיפור ניכר בסימפטומים רצוי לעבור לדיאטה דלת לקטוז. הסיבה לחזרת החיידק לאחר טיפול היא ברב המקרים עמידות של החיידק לטיפול ובחלק קטן הדבקה חוזרת. רצוי לוודא העלמות החיידק לאחר טיפול. לגבי קולונוסקופיה בהחלט מומלץ אם קיימת אי סדירות של פעילות המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול