מה תחדש הקולונוסקופיה לעומת C.T?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/07/2005 | 17:03 | מאת: רחל

אני בת 72 ונשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה,כדי לאבחן סיבה לאנמיה,שנמשכת שנה. (אציין שאין שינוי ביציאות ולא כאבי בטן..ובדיקת דם סמוי בצואה -שלילית.) ב- C.T חזה ובטן לא נראים ממצאים חשודים כמו פוליפ...או גידול... 2 שאלות בבקשה : 1. נניח ושיש דימום/פצע מדמם במעיים או בקיבה, האם לא רואים את זה ב- C.T ורק בדיקה פולשנית יכולה לגלות זאת? 2. אם הבדיקה חיונית לגילוי אנמיה, כיצד אוכל מפאת הגיל והמחלות (קצב לב לא סדיר, לחץ דם גבוה וסכרת) להפחית את הסיכון שבבדיקות (הרדמה? הזרקת חומר שאינו יגרום להפרעות קצב?) תודה רבה על ההנחייה

19/07/2005 | 23:27 | מאת: סטג'ר לרפואה

שלום רב, בבדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה ניתן לקחת ביופסיה מהרירית ולבדוק אותה מבחינה היסטולוגית, כלומר אם ישנם תהליכים דלקתיים (חיידקיים) או גידוליים ברקמה שנלקחת לבדיקת המעבדה. כמו כן, בבדיקות פולשניות אלו ניתן להסתכל ישירות על המעי/הקיבה ואף לעצור דימומים קטנים במידה וקיימים ,דבר שאינו אפשר בסריקה טומוגרפית (C.T). לבדיקות אלו אין כל קשר גם אם בדיקת דם הסמוי היתה שלילית ואינך סובלת משינויים בהרגלי היציאות.

23/07/2005 | 22:37 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה הן בדיקות רגישות בהרבה לעומת CT לגילוי פוליפים, גידולים ודלקת במעי וכן לאיתור סיבות שונות לדימום במערכת העיכול. הרופא שמבצע את הבדיקה לוקח בחשבון את מחלות הלב שלך ולרב ייתן מינון נמוך יותר של הרדמה וגם חמצן בזמן הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול