קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/07/2005 | 13:37 | מאת: רונן

שלום רב לכולם, שאלתי סבוכה ואני מקווה שאוכל לקבל מידע מועיל, לאורך תקופה של 5 שנים חברתי השתמשה במשלשלים מסוג לקסעדין, בכמויות נכבדות, (הפרעות אכילה) לפני כחצי שנה בעקבות כאביי בטן חריפים + דימום, היא נבדקה ע"י רופא ממומחה (+קולונוסקופיה) ואובחן שהיא סובלת מקוליטיס, והיא מטופלת בראפאסל, לאחרונה היא החלה לסבול מכאבים ברום הבטן - באזור הכיבה - הרופא ביצע גאסטרוסקופיה + אולטראסאונד ויצאו תקינים - וכעט היא ממתינה לטור לסיטי, הרופא ציין ש"אולי זה בעצם מחלת קרוהן"... שאלתי היא --- האן יתכן שמפני שהיא השתמשה במשלשים תקופה ארוכה שכזאת - תוצאות הבדיקה הוויזואלית (קולונוסקופיה) שגויות - והיא בעצם לא סובלת מקוליטיס או אולי ממשהו שונה? כפי שניתן לנחש - היא לא סיפרה את היסטוריית המשלשלים לרופאים. האם המידע שרשמתי מספק? תודה רבה.

23/07/2005 | 22:31 | מאת: ד"ר אייל גל

לרב ניתן להבדיל בין קוליטיס לבין השפעת שימוש במשלשים על המעי. חשוב מאד לתת את כל האינפורמציה לרופא המטפל ולא להסתיר עובדות חשובות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול