כאב לאחר גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/07/2005 | 09:30 | מאת: טלי

לרופאים שלום רב, עברתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה (חוויה לא מלבבת במיוחד לאחר שחומר הטשטוש נכנס לפעולה לאחר שכבר חוויתי את הכנסת המכשיר לושט) לאחר הבדיקה ומזה כיום אני מרגישה כאב בלוע שמתבטא בעיקר בבליעה. האם תחושה זו שכיחה לאחר הבדיקה? האם ייתכן שנפצעתי במהלך הבדיקה? מה עלי לעשות? (אני מקווה שא"צ בעוד בדיקה לראות את מה שקרה בפנים..) אודה מאד לתשובתכם. טלי

23/07/2005 | 22:15 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמכיוון שלא היית מטושטשת מספיק נזזת בעת החדרת האנדוסקופ והדבר גרם לפציעה באזור בית הבליעה. הדבר שכיח לאחר בדיקה זו וברב המקרים חולף לאחר מספר ימים. תשתדלי לאכול דברים רכים וקרים בינתיים ואם אין שיפור פני לרופא א.א.ג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול