שקית לאיסוף צואה - אחרי כריתת קצה החלחולת.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 20:31 | מאת: בת מודאגת

לאמי הזקנה יש גידול סרטני 4 ס"מ קרוב לרקטום. נאמר לה שאחרי נתוח הכריתה תצטרך לשאת שקית לניקוז צואה . אבקש פרטים על כך. האם גידול במרחק 6 סמ"מ מהרטקום מחייב סגירת הרקטום לתמיד?

23/07/2005 | 22:12 | מאת: ד"ר אייל גל

בגידולים הנמצאים במיקום כל כך נמוך ובמיוחד באנשים מבוגרים מקובל לבצע כריתה מלאה של הרקטום עם השארה של שקית (קולוסטומיה). ד"ר גל

25/07/2005 | 23:32 | מאת: בת מודאגת

תודה לד"ר גל ועוד שאלה: האם ההחלטה תלויה ברופא? האם יש אפשרות לשמירה על הרקטום וחיבור המעי אליו - למרות הגיל המבוגר והמיקום הבעייתי - 6 ס"מ ? האם זו מדיניות של מחלקה או רופא מסויים? גודל הגידול הוא 2 ס"מ. ואיכות החיים שלאחר הנתוח חשובה מאד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול