רקטום - שליטה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 19:33 | מאת: שאלה חשובה לי

היי פרופ' ניב או דר' פרייזר או דר' גל. ברצוני לשאול שאלה. איני יודעת האם זה הפורום המתאים, הפנו אותי לפרוקטולוגיה אך איני מוצאת פורום כזה באתר. הבעיה שלי הינה יציאות רכות שלא ניתנות לשליטה ומחמירות. אני בחורה צעירה באמצע שנות העשרים לחיי ואני מודאגת מבעיה זאת. עברתי בדיקת גאסטרו לפני 6 שנים, נמצא חיידק, נתנו לי טיפול אנטיביוטי, אך העניין אינו עובר. אני סובלת מיציאות רכות (לא ממש שלשול), אך מקשה עלי במהלך היום. עברתי שוב בדיקת גאסטרו ולא נמצא מאומה ולא חיידק והכל תקין, שאלתי היא האם מין אנאלי אינטנסיבי עלול לגרום לאי שליטה בפי הטבעת, להתרחבות פי הטבעת? אם כן, אולי הבעיה לא קשורה למערכת העיכול? למי אני פונה בשאלה זאת? אנא עזרו לי.

19/07/2005 | 11:24 | מאת: סטג'ר לרפואה

שלום רב, ראשית כל, תחום הפרוקטולוגיה שייך לכירורגיה כללית ותוכלי למצוא כאן פורום העוסק בכירורגיה. דבר שני, עליך לבצע בדיקת מנומטריה של הרקטום ופי הטבעת על מנת לבדוק את השריר הלא-רצוני של פי הטבעת ולראות ממה נובעת הבעייה של בריחת צואה.

19/07/2005 | 12:03 | מאת: שאלה חשובה

לסטג'ר, האם זה יכול להיות ממין אנאלי אינטנסיבי הגורם לשירים להיות רפויים? יש מקרים שאני שולטת אך אם זה יציאות רכות, בורח לי ללא תחושה. אני פוחדת מלהיבדק ופוחדת מלהיחשף בפני רופא, מתביישת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול