כאבים באיזור הרקטום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 17:10 | מאת: סובל בקטנה

שלום רב, כבר שנים רבות אני סובל מכאבים באיזור הרקטום. התחלת הכאב בחלק מהמקרים באה בעקבות יציאה קשה או יציאה רכה אבל קצת "אלימה" כמו שלשול קשה אחרי לחץ בטני חזק. פעמים אחרות הכאב מתחיל באמצע הלילה בצורה ספונטנית ואני מתעורר בגללו. אופי הכאב הוא חד ולא מאפשר תפקוד, מפושט בכל האיזור האנלי והרקטלי עם הרגשה שלשרירים יש תפקיד כלשהו בכאב, הרגשת לחץ של רצון ללכת לשירותים בלי יכולת. כאילו יש בלון של גז שתקוע, לא רוצה להשתחרר וגורם לכאב. הכאב יכול לשנות את אופיו תוך כדי ולנוע בין האיזורים של הרקטום ובין השרירים וכמו כן לעיתים להקרין לבטן התחתונה בצורה חדה וממוקדת. משך הכאב יכול להיות כמה דקות עד חצי שעה ולאחר מכן הוא עובר לחלוטין. תדירות: יכול להיות פעם בשבועים ויכולים לעבור חודשים ללא כאב כלל. אין סימפטומים נוספים מעבר לכאב. הליכה עוזרת לכאב, ישיבה , שכיבה או עמידה לא משנה את עוצמתו. אשמח לעזרה....

19/07/2005 | 09:52 | מאת: סובל בקטנה

אני רק אוסיף שאני בחור צעיר בן 28 ללא בעיות נוספות ופעיל גופנית.

23/07/2005 | 10:57 | מאת: ד"ר אייל גל

כדאי לפנות לפרוקטולוג כדי לשלול מחלות כגון פיסורה או טחורים הגורמות לכאבים. ייתכן שמדובר במצב הנקרא פרוקטאלגיה פוגקס שהוא כאב חד באזור פי הטבעת הנגרם כתוצאה מגרוי עצבי, הסיבה לכך אינה ידועה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול