כאבי בטן חוזרים ונשנים ללא שום סיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/07/2005 | 22:28 | מאת: עידן

אני סובל מכאבי בטן מאז שאני זוכר את עצמי, כאבים שמתבטאים בשילשולים וכאבים,נדמה לי שיש לי גם רגישות לדברי חלב כי אני נוטה לשלשל אחרי אכילתם,יש לי מחסור בG6PD ורציתי לדעת האם יש קשר בין הדברים,עשיתי המון בדיקות ולא גילו כלום,אני בן 21 עושה הרבה כושר משתדל לאכול כמו שצריך ובכל זאת הכאבים באים והולכים ותוקפים אותי ללא שום סיבה(ככל הידוע לי לפחות), לפעמים שאני יוצא לרוץ מגיעים כאבי תופת ממש בלתי נסבלים.... הדבר מטריד אותי מאוד ומפריע לי לנהל שגרת חיים תקינה אנא ממכם אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי כי אני אובד עצות....

23/07/2005 | 00:28 | מאת: ד"ר אייל גל

התלונות מתאימות לתסמונת המעי הרגיש ואם עברת בירור גסטרואנטרולוג והכל נמצא תקין זה מחזק אבחנה זו. הטיפול הוא סימפטומטי בעיקרו וכולל דיאטה ביעוץ דיאטנית, כדורים המרגיעים את פעילות המעי ולעתים גם יעוץ פסיכולוגי להורדת מתחים. ניתן להשתמש גם במוצרים טבעיים כגון פרוביוטיקה ולפנות לרפואה משלימה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול