שלום אני כבר כחודשיים סובלת משלשולים. התקפות קשות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/07/2005 | 22:00 | מאת: נחמה

מתבטאות גם בהקאות בבדיקות צואה לא התגלו חיידקים. ממה זה יכול לקרות אני בבית כבר כחודשיים ולא יכולה ללכת לעבודה פעמיים ניסיתי ובאמצע היום חזרתי הביתה בשל הבעייה. בנוסף, התגלה אצלי דלקת פרקים בסוףהשבוע האם לכך יש קשר לשלשולים. אשמח לעזרה ועצות בנושא

18/07/2005 | 19:38 | מאת: א. המיואשת

גם אני באותה הבעיה, אני בחורה צעירה באמצע שנות העשרים לחיי וסובלת מיציאות רכות ומאי שליטה על היציאות. דבר המקשה עלי בחיי היום יום וגורם לי לפחד לצאת לעבודה, בדיוק אותה בעיה שלך, מהפחד שזה יקרה לי מחוץ לבית. קרה לי וחזרתי הביתה, ממש ממש אותה הבעיה. צירוף מקרים. גם אצלי לא התגלה חיידק, אין לי מושג ממה זה נובע, אני מבינה לליבך ומזדהה איתך. אני חושבת שאצלי זה אולי מיחסי מין אנאליים אינטנסיביים שגרמו לי לרפיון שרירי פי הטבעת. יש לך מושג למי עלי לפנות אם זה אכן מיזה. אני ממש מודאגת ומיואשת.

18/07/2005 | 20:08 | מאת: נחמה

היי אני אישית אינני נוהגת לקיים יחסי מין אנאליים כך שאליי דאגה זו אינה רלוונטית אך דבר חשוב בנושא אני רוצה לומר לך שפי הטבעת הוא שריר שחוזר לגודל המקורי כך שאם לא בצעת דבר חריג מעבר ליחסים אנאליים רגילים זו לא אמורה להיות הבעייה כמיטב ידיעתי. אבל אם את רוצה לבדוק תנסי לבדוק אצל רופא גסטרואנטרולוג או אולי אפילו אצל רופא הנשים שלך. מקווה שעזרתי אם ימצא דבר מה אצלך אשמח שתידעי אותי כך אוכל לבדוק זאת אצלי גם כן. תעדכני אותי

23/07/2005 | 00:26 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט רצוי לפנות לרופא גסטרו. ניתן לבדוק את שרירי פי הטבעת ע"י בדיקת לחצים הנקראת מנומטריה. במקרה של יחסים אנליים שאינם נעשים בעדינות מספקת עלולים להווצר קרעים זעירים בשריר הספינקטר וחשוב לאבחן זאת. ד"ר גל

23/07/2005 | 00:23 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מציע שתגשי ליעוץ גסטרואנטרולוג בהקדם, שלשולים ממושכים המלווים בדלקת פרקים יכולים להופיע במחלת מעי דלקתית כגון קוליטיס או מחלת קרוה'ן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול