בעניין כאבי בטן מרפולוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2005 | 20:46 | מאת: תומר

הי, לפני כשנתיים עברתי טיפול אנטיביוטי משולש נגד הליקובקטר (שאובחן בגסטרוסקופיה, גילי: 36). לאחר זמן מה חזרו הכאבים ומאז אני לוקח לוסק מדי יום (20 מ"ג). לאחר תקופה אחרוכה ירדתי ל-10מ"ג, ולפני כחודשי וחצי הפסקתי לחלוטין. כעבור שבועיים שבו הכאבים כמעט מדי ערב, מיד/זמן קצר לאחר ארוחות, אפילו קלות (פירות יבשים, אבטיח, ירקות וקוטג'). חזרתי לקחת מנה מוגברת 20-40 מ"ג ביום. בבדיקת צואה לא אובחן החיידק, ורופאת המשפחה המליצה לחזור ללוסק - עד 40 מ"ג ביום. אודה לכם על מתן מידע והכוונה: - היש טיפול אחר? - מה ניתן לעשות עם הופעת הכאבים (הנמשכים, עם לוסק, יותר משש שעות) - האם יש סכנה להתפתחות מחלות בעתיד כצוצאה מהמצב? תודה מראש, תומר

22/07/2005 | 23:05 | מאת: ד"ר אייל גל

מחלת רפלוקס היא כרונית ברב המקרים ואינה מושפעת מהכחדת החיידק הליקובקטר (יש מקרים שהיא אפילו מחמירה). הטיפול הוא בד"כ בתרופות נוגדות הפרשת חומצה כמו לוסק במינון מותאם אישית והמנעות ממזונות המחמירים רפלוקס(מזון מטוגן, מתובל, חומצי וכו'). ישנן פתרונות נוספים כגון ניתוח למניעת רפלוקס המתבצע בחלק קטן מן המקרים. ד"ר גל

23/07/2005 | 20:41 | מאת: תומר

ד"ר גל תודה רבה. ובאותו עניין: האם רפולוקס יכול לגרום בעתיד למחלות כמו סרטן, אולקוס? (ואיך נמנעים) 2. בעקבות התגברות ההתקפים (בשל הפסקת הלוסק בטעות) אני לוקח לנטון 30מ"ג פעמיים ביום לחודשיים - האם בעתיד סביר שאוכל לחזור לאכול אחרי 6 בערב קצת יותר מיוגורט/גבינה, ירקות וכד'?

23/07/2005 | 20:41 | מאת: תומר

ד"ר גל תודה רבה. ובאותו עניין: האם רפולוקס יכול לגרום בעתיד למחלות כמו סרטן, אולקוס? (ואיך נמנעים) 2. בעקבות התגברות ההתקפים (בשל הפסקת הלוסק בטעות) אני לוקח לנטון 30מ"ג פעמיים ביום לחודשיים - האם בעתיד סביר שאוכל לחזור לאכול אחרי 6 בערב קצת יותר מיוגורט/גבינה, ירקות וכד'?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול