בבקשה עזרה דחוף!! זה כואב נורא!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2005 | 13:52 | מאת: חגית

שלום רב, האם דלקת בוושט / בקע בוושט יכולה לגרום להתנפחות בלוטות לימפה בצואר? יש לציין שיש לי בקע בוושט, וצרבות איומות, וכן היה לי חידק בקיבה שטופל בעזרת אנטיביוטיקה, חודש ימים, ולדעתי לא עזר הרבה (עברתי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה). מזה 3 חודשים אני סובלת מכאבי גרון והתנפחות לא מוסברת של הבלוטות התת לסתיות. עברתי אין ספור בדיקות דם המטולוגיות/ספירות/כימיה/וירוסים וזיהום. חוץ משרטת החתול שטופלה באנטיביוטיקה לא נמצא דבר. אך עכשיו יש לי כאבים ומעין "שריפה" מהוושט לגרון, וכל פעם שכואב לי בוושט קצת עם קוצר נשימה הבלוטות בצוואר נורא כואבות! אני אמורה לעבור ביופסיה, ואני חוששת שאולי הבדיקה מיותרת? אנא תשובה, תודה רבה רבה מראש

16/07/2005 | 20:50 | מאת: תומר

היף, חבר בעבדוה סיפר על מצב דומה בעבר, הוא מטופל על יד ראש מחלקת גסטרו בהילל יפה שממש הציל אותו - היה לו כווית של צרבנות בגרון ואל יכל לנשום, ובטח לא לאכול- כדאי לך לברר על כך.

17/07/2005 | 16:55 | מאת: לארי

הייתי מטופל בזנטג הרבה זמן און אנד אוף, וכל פעם התחילו הכאבים ובעיות העיכול בקיבה להיות חזקות יותר. ומורכבות יותר. אני מציע לך לפנות להומאופת קלאסי בהמשך הטיפול או מיד. לי זה גמר את הבעיה לתמיד, כבר שנתיים לא זנטג לא לוסק וכלום, רק פעם בכמה שבועות, או חדשים פגישה עם ההומאופת, לפעמים נותן משהו לפעמים כלום. אני יצאתי לחופשי.

17/07/2005 | 17:40 | מאת: חגית

אשמח לתגובת הרופא. תודה

22/07/2005 | 00:08 | מאת: ד"ר אייל גל

רפלוקס קשה אכן יכול לגרום לכאבי גרון חוזרים ולמעין דלקת גרון כרונית. איני מכיר מקרים שהדבר גרם גם לבלוטות לימפה מוגדלות. מינון מוגבר של תרופות להורדת חומציות יכול לעזור במקרים אלו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול