מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2005 | 01:04 | מאת: הדס

היי שמי הדס בת 25 הייתי בהודו 7 חודשים לפני שנתיים ומאז הייתי בארה"ב ולאחרונה חזרתי לארץ, כשהייתי בארה"ב התחלתי להרגיש שאני רגישה לחלב ועברתי לחלב בלי לקטוז שעזר. לשאר המזונות הייתי תמיד טיפ טיפה רגישה (שילשולים בעיקר). בתקופה של השנתיים האחרונות בתוך כך שהייתי בהרבה לחץ וחוסר ארגון בחיי הופיעו לי כאבי בטן לאחר האוכל. מאז החזרה לארץ המצב החמיר יותר ויותר ועכשיו אני כמעט לא יכולה לאכול כלום בלי לסבול מעוצמות שונות של כאבי בטן . שגורמות לי גם לדפיקות לב עייפות ואפילו הירדמות בלי קשר לכמות שעות שינה.(המזונות הם בעיקר חלב ומוצריו, עגבניות חומוס מיונז ירקות טריים..ועוד) אני התחלתי סידרת בדיקות דם וצואה שבנתיים יצאו כולן תקינות חוץ מעודף כולסטרול וחוסר ב בי 12 . השאלה שלי- במידה וזה המעי הרגיז יכול להיות שהלחץ והמתח גרמו לזה? ואם כן כשחיי יחזרו למסלולם כל התופעות יכולות להעלם-או שזה נזק בלתי הפיך? יש איזה שהוא קשר בין חוסר בבי 12 ופגיעה אפשרית במערכת העצבים? ושאלה אחרונה.. אם יש קשר לגלולות למניעת הריון (המצב התחיל להחמיר בסמוך לתחילת לקיחת גלולות) תודה רבה הדס

16/07/2005 | 13:07 | מאת: דיקלה

קודם כל, ידוע שמתח מחמיר את הסימפטומים של מעי רגיז, וגם נטילת גלולות גורמות לקיבה עצבנית ולרגישות בבטן, כך שבהחלט אפשר לקשור את הסימפטומים... אבל לפני שאת מחלטיה שזה מעי רגיז, כדאי לך לדבוק גם דברים אחרים... אולי יש לך קשיי עיכול? עדיף לבדוק את זה קודם...

21/07/2005 | 23:59 | מאת: ד"ר אייל גל

הצעד הראשון הוא באמת לבצע בדיקות דם כדי לשלול מחלות אורגניות שונות. מחלת המעי הרגיש היא מחלה מחזורית המתבטאת בתקופות של התגברות והחלשות של הסימפטומים וכן אפשרות להתגברות מסיבות שונות כגון מתח, מחזור, שינויים הורמונליים ותזונה. המחלה יכולה גם להחלש ולהעלם עם הזמן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול