חומרים משלשלים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/07/2005 | 21:48 | מאת: עינב

שלום רב! ברצוני לשאול האם קיים סיכון בשימוש במשלשלים ובמרככי צואה טבעיים (צמחים, פירות יבשים, פסיליום, פשתן טחון וכו'). אני יודעת שמשלשלים כימיים פועלים ע"י גירוי תנועתיות המעי וגורמים לפיתוח תלות בהם. כיצד פועלים החומרים הטבעיים? האם הם גורמים נזק בשימוש ממושך? רוצה לציין שהם לא גורמים לי לשלשול ממש, אלא לריכוך ול"החלקת" היציאה.אז האם אני יכולה להשתמש בהם בבטחה? אני סובלת מעצירות, והפתרונות הסטנדרטיים (שתיה מרובה, הליכה ואכילת סיבים) אינם מועילים לי. תודה.

21/07/2005 | 23:53 | מאת: ד"ר אייל גל

רב המשלשלים הטבעיים שציינת הם בטוחים בשימוש ממושך ופועלים ע"י ספיחת נוזלים לצואה וריכוכה. יש להזהר מחלק מן המוצריים הטבעיים במיוחד אם הם מכילים מריבים של senna או aloe הגורמים לגרוי המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול