אולקוס ואורתופדיה של יד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/07/2005 | 12:52 | מאת: יורי

שלום רב, אני בן 50. עד לפני כ-10 שנים אני סבלתי מאולקוס תריסריון. נכון להיום יש לי צלקת ורמת החומציות גבוהה בקיבה, וזה מאלץ אותי להימנע מאכילת מזון מלוח, חמוץ או חריף מדי. כאשר עם הגיל התפתחה לי הסתיידות במרפק, הרופא האורתופדי המליץ לשתות מיץ אשכוליות טבעי - לפחות 6 כוסות ביום - במהלך חודש ימים. אני לא נכנס פה לויכוח על יעילות של אותה השיטה, אלא רוצה לשאול: האם הדבר עלול להעלות את רמת החומציות בקיבה ועקב כך להזיק? בתודה מראש, יורי בורקטובסקי

21/07/2005 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

אני לא בטוח שדווקא מיץ אשכוליות יגרום לבעיה מאחר והוא יותר מריר מאשר חומצי וכן קראתי לאחרונה על מחקר של ריפוי כיבים באמצעות אשכוליות (עדיין בבעלי חיים). אנחנו יודעים היום כי רב מקרי הכיב נגרמים ע"י החיידק הליקובקטר ותרופות דמויות אספירין ולכן אם החיידק טופל אצלך הסיכון לכיב חוזר נמוך מאד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול