כאבי בטן מאכילת מלון ושאלה נוספת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/07/2005 | 11:30 | מאת: שיר

שלום אני בת 31, בריאה בד"כ יש לי שתי שאלות: בעבר אכלתי מלון ללא בעיה ואפילו הרבה, בשנתיים האחרונות כל פעם לאחר אכילת מלון אני נתקפת כאבי בטן חזקים, בחילות ושלשולים, עד כדי כך שאני נמנעת לחלוטין מאכילת מלון לאחר שהבנתי כי יש קשר ישיר בין הדברים. שאלה נוספת: לעיתים, לא באופו קבוע ולא אחרי שלשושלים או עצירות או צואה רגילה יש לי מעין נוזל צמיגי שקוף בכמויות די גדולות אשמח לתשובה מהירה תודה

15/07/2005 | 15:52 | מאת: שיר

בהמשך להודעה ששלחתי ישנם מזונות נוספים שהתגובות מאכילתם הן אותן תגובות שתיארתי קודם: עגבניות,חסה,בצל חי,שום חי,גבינה מותכת,חלב חם (גם משקה על בסיס חלב כמו מילקשייק פירות על בסיס חלב),ולפעמים ביצה. האם קיים איזשהו קשר בין הדברים, אני די מתוסכלת והייתי רוצה לחקור את הסיבה כדי לדעת איך לשפר את איכות החיים בנושא המזון. כמו כן, אם אתה מכיר מרפאה או רופא שעוסקים בהתאמת תפריט אישי עפ"י מצבו האישי של המטופל , גוף כלשהו שיתייחס ברצינות למזונות הבעייתיים אצלי. בעבר פניתי לדיאטנית של קופ"ח מכבי אך התרשמתי כי היא מתאימה תפריט די סטנדרטי בהתאם ללו"ז היומי וללא התייחסות כוללת. באינטרנט קיים מידע רב אך הייתי שמחה להמלצה תודה שוב

21/07/2005 | 23:42 | מאת: ד"ר אייל גל

עדיף באמת לפנות בנושא זה לדיאטנית שיכולה לאתר את המזונות הגורמים לבעיה על פי יומן תזונתי שאת יכולה למלא. חלק מן האנשים עם מעי רגיש נוטים לקשר מזונות שונים לסימפטומים ללא ביסוס אמיתי ואז התפריט הולך ונעשה דל ולא מספק מבחינה תזונתית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול