הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/07/2005 | 20:19 | מאת: bamba

שלום אני בת 17 וקצת .לפני כמעט שנה נמצאה אי סבילות ללקטוז (בדיקת נשיפה בערך של 113), ובדיקת צואה תקינה לא בוצעה בדיקת הליקובקטר . לאחר הורדת מוצרי החלב היתה רגיעה לתקופה מסוימת של מספר חודשים . ולאחר הרגיעה שבו כאבי הבטן ,השילשולים המעיקים וקולות מהבטן . כעת נעשתה בדיקת נשיפה להליקובקטר ויצא חיובי (10.09) ,בדיקות דם תקינות מלבד UREA[B] ( נורמה בין 20-40 בבדיקה 19.5 בנוסף יש לציין ירידה במשקל (לא מתוכננת) והירדת ערכי כולסטרול (שני הסוגים) שאלותי הן: האם החריגות בבדיקה הן סבירות ? מהו הטיפול בחיידק? אילו בדיקות דרושות? ומהו הטיפול?

16/07/2005 | 21:17 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול בחיידק הוא על ידי אנטיביוטיקה, לגבי הבדיקות עדיף שתשאלי את הרופא ששלח אותך ובידיו כל הנתונים. הייתי ממליץ לקחתץ עם הטיפול האנטיביוטי גם פרוביוטיקה כדי למנוע הגברת השלשולים במעי רגיש כמו שלך. ד"ר גל

18/07/2005 | 09:01 | מאת: bamba

לדוקטור תודה רבה על התשובה!!!! לאחר בדיקת הנשיפה התחלתי סט של בדיקות צואה ובשתיים מתוך שלוש נמצאו Blastocystis hominis . מה משמעות התוצאה בהקשר לחיידק. בתודה בת-אל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול