שאלה נוספת לד"ר אייל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/07/2005 | 20:04 | מאת: חני

בשבוע שעבר שאלתי לגבי חוקן, אם צריך לבצע לפני טיפולי ביופידבק וענית לי שכן. האם לא ייגרם לי נזק, לעשות חוקן כל שבוע, כי הטיפול הוא 6 מפגשים, אז לפני כל פעם צריך לעשות חוקן? האם אין דרך אחרת "להתרוקן" ? אולי תרופה אחרת דרך הפה (אני לא שלמה עם ה"רעיון" הזה של פעולה אגרסיבית כמו חוקן פעם בשבוע). האם "פליט אנמה" פחות "אגרסיבי" מחוקן רגיל? אודה לתשובתך. תודה וערב טוב.

16/07/2005 | 21:14 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בסה"כ בחוקן פליט קטן וזו לא טראומה כזו גדולה. אין דרך טובה יותר להתרוקן לפני הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול