שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2005 | 20:52 | מאת: רביב

שלום רב, אתאר מצב שאני רוצה להבין כיצד הוא קורה בבוקר היום יש לי יציאה טובה מאד ומלאה, לאחר מכן אני אוכל ארוחה די גדולה, במקרים מסויימים אם אני מפריז באוכל ושתיה ייתכן שלאחר עשר דקות אגיע לשירותים ואשלשל אבל ממש כמות קטנה אם התרוקנתי קודם לכן, איך תיתכן התגובה הנל לארוחה שאכלתי, הרי תהליך העיכול ומעבר במעיים הוא עיניין של זמן. האם ישנו טריגר כלשהו שגורם לדבר לקרות, ואם כן מהו אמנם שאלה לא שיגרתית אך אשמח לתשובה

16/07/2005 | 21:01 | מאת: ד"ר אייל גל

קודם כל בזמן היציאה מתרוקן רק חלק קטן של המעי הגס הכולל את הרקטום וחלק מן הסיגמה. לאחר ההתרוקנות עוברת צואה מאזורים אחרים של המעי הגס אל הרקטום שם היא מצטברת, לאחר ארוחה גדולה יכול להגרם רפלקס הגורם לצורך להתרוקן (באנשים עם מעי רגיש רפלקס זה מוגבר מאד) ואז מתרחשת התרוקנות נוספת של שאריות הצואה שנאגרו ברקטום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול