סופודקס לפני קולונוסקופיה-הבהרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2005 | 17:36 | מאת: לילי

ברצוני לשאול שתי שאלות הבהרה: 1. עלי לעבור את הבדיקה בשעה -18.00-17.00.אחה"צ, האם עלי לקחת את הסופודקס הראשון ערב קודם או מוקדם בבוקר ביום הבדיקה? והבקבוק השני? (בהתאם....) 2. האם "הרע במיעוטו" הוא לבלוע את הסופודקס בבת אחת ללא ערבוב עם משקה כלשהו ורק אחר כך לשתותהרבה או שעדיף לערבב עם מיץ (?) ולהאריך את משך השתייה? תודה מראש

13/07/2005 | 17:23 | מאת: א.

האם יש אלטרנטיבה לסופודקס - מאד קשה לי לשתות את זה (גורם מידית להקאה)? אם כן , האם יש משהו שלא ניתן אוראלית?

13/07/2005 | 17:39 | מאת: פרמין

אפשר למהול ספרייט את הסופודקס (לא יותר מדי כי אחרת זה לא נגמר) ולקחת פרמין (נגד בחילות) כדור חצי שעה לפני שתיית הסופודקס

18/07/2005 | 07:51 | מאת: דפנה

קיים חומר בשם "מרוקן" (שמו נגזר מתפקידו). הרוקח מוהל אותו. מדובר ב-3 ליטר נוזלים שיש לשתות לפי הנחיות הגסטרואנטרולוג לפני ביצוע הקולונוסקופיה או פרוצדורה דומה. היתרון - אין צורך למהול, הוא מוכן לשתיה וגם, מנסיוני בשני סוגי המשלשלים, טעמו פחות נורא, ובעצם כמעט שאין לו טעם. ההשפעה זהה, או לפחות כך היה אצלי. בהצלחה !

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול