שאלה מטרידה מאוד !

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/07/2005 | 16:01 | מאת: אני

רקע: לפני כ-9 חודשים ילדתי בניתוח קיסרי. במהלך ההריון סבלתי מאוד מצרבות וטופלתי בזנידקס. מאז הלידה, אני סובלת תכופות מכאבי בטן עזים (בבטן עליונה), בעיקר לאחר ארוחה רוויית שומן/מתוק. כשאני נוטלת פאפברין הכאב מתמתן ונעלם. כמו כן מדי פעם אני סובלת משלשולים פתאומיים, ומימיים (סליחה על התיאור הגרפי). ולאחרונה אני סובלת תדיר גם מגזים, ונפיחות הבטן. לעיתים, במידה שהיציאה קשה - אני מבחינה בדימום, וכאב ונפיחות באיזור פי הטבעת, ואני יודעת שיש לי טחורים, אם כי הם לא תמיד מציקים ולכן הם מטופלים מקומית במשחות, נרות וכד'. (הטחורים הובחנו בבדיקה גסטרולוגית רקטלית, קולונוסקופיה, לפני כ-5 שנים בעקבות תלונה על דימום). הדבר שמטריד אותי בעיקר הוא שהיום, בעת ביקור בשירותים (ביקור שדווקא לא היה כרוך בו כל מאמץ !! רק לצורך הטלת שתן...), גיליתי באסלה עקבות דם טרי !! ומאוד נלחצתי. מעולם לא היה מצב של נזילת דם לתוך האסלה, ותמיד גיליתי אותו על הנייר בלבד. שאלותיי הן: כיצד ניתן לדעת/להבחין בין דימום שנגרם כתוצאה מטחורים לבין דימום פנימי יותר ? האם ייתכן שהדימום הזה הוא מהטחורים או שלרוב טחורים לא מדממים באופן כל-כך בולט, כך שהדם 'נוזל' לתוך האסלה ? (כשבדקתי שוב עם נייר טואלט, הבחנתי שבודאות הדימום הינו מפי הטבעת). מה לדעתך עליי לעשות כעת ? (אני מתה מפחד מבדיקה גסטרולוגית...) תודה.

16/07/2005 | 00:39 | מאת: ד"ר אייל גל

כדי שתגשי קודם כל לפרוקטולוג כי בהחלט ייתכן שמדובר בהחמרה של בעיית הטחורים בעקבות ההריון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול