רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/07/2005 | 11:32 | מאת: תמר

עד שתורו של הרופא יגיע, אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות. רקע: גיל 40, סובלת מזה כחדשיים משלשולים. אחת ההשערות שלי שבעיקבות לקיחת תרופה (אתופן), נפגעה לי רירית המעיים, ולכן ריבוי השלשולים. הפסקתי בנתיים עם מאכלי החלב וזה כשבוע שהמצב חזר לקדמותו, ובריאותי תקינה בנתיים. האם רירית המעיים יכולה להשתקם אחרי "צום" ממוצרי חלב, ולחזור לתפקד כרגיל? כמה זמן לוקח לרירית במקרה כזה להשתקם? (לקחתי לעצמי שבועיים , כך שעוד שבוע אני רוצה לחזור לאכילת מוצרי חלב ולבדוק עם השלשולים חוזרים). בתודה מראש על התשובות. :-)

16/07/2005 | 00:21 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט תתכן תופעה כזו בעקבות שימוש בתרופות מסוג אתופן. שיקום המעי נמשך לרב כשבועיים עד חודש, הפסקת דברי חלב ותוספת פרוביוטיקה יכולים לזרז את השיקום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול