כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/07/2005 | 20:16 | מאת: ג.

אמי בת ה 75 סובלת מכבד שומני ומסוכרת ועודף כולסטרול. שמעתי שעודף ויטמין A מזיק במצב זה. אמי שותה מיץ גזר פעם או פעמיים בשבוע. האם עליה להפסיק? תודה.

10/07/2005 | 22:06 | מאת: אורן כהן

מה זה כבד שומני ? והאם ניתן ע"י תזונה נכונה להגיע למצב של כבד נורמלי ?

16/07/2005 | 00:11 | מאת: ד"ר אייל גל

זו הצטברות של שומן בכבד עקב השמנת יתר, סוכרת, צריכת אלכוהול מוגברת או נטייה גנטית של הכבד לצבירת שומן. ירידה במשקל, איזון טוב של סוכרת והמנעות מאלכוהול יכולים להפסיק את תהליך השמנת הכבד ואף להפוך אותו. ד"ר גל

16/07/2005 | 00:10 | מאת: ד"ר אייל גל

כמות מוגזמת של ויטמין A עלולה לגרום להצטברותו בכבד ולפגיעה בו. כמות של כוס או שתיים של מיץ גזר בשבוע אינה אמורה להזיק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול