הרגשת בטן נפוחה וגזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/07/2005 | 09:59 | מאת: יוסי

במהלך מס שנים אני חש אי נוחות באיזור הבטן זה מלווה בגזים והרגשה כבדות באזור הבטן. המצב לא קבוע יש ימים שקטים ויש ימים שכל היום זה מטריד אותי, ניסיתי להמנע בהדרגה מכל מינה סוגי מאכלים ושתיה אך לא מצאתי האם זה סוג אוכל מסויים או שתיה, ניסיתי כדורי פחם לא ראיתי שיפור משמעותי ,אני לא יודע אם אני יכול כל יום ליטול כדורי פחם אולי צריך איזה שהוא טיפול יסודי יותר, כמו כן ניסיתי לשתות שמן זית כל בוקר וניסיתי לשתות אקטימל כל בוקר ,כל פעם יש לי הרגשה שהמצב משתפר אבל בעיית גזים חוזרת בתשובה לשאלתי המלצתם לי טיפול פרוביוטי-אנא תציינו שמות של תרופות מומלצות. בבית מרקחת קיבלתי תרופת EUCARBON ,השאלה כמה זמן ניתן לקחת את התרופה? האים משקה חיטה ששמעתי אליו בפורומים נוספים יכול לעזור ?

12/07/2005 | 07:39 | מאת: ד"ר אייל גל

יש הרבה מאד סוגים של פרוביוטיקה ואינני רוצה או יכול להמליץ על אחד מהם, התיעץ עם הרוקח בבית המרקחת. אין הגבלה בנטילת אאוקרבון, לגבי משקה חיטה אפשר לנסות ואם לא יואיל, לא יזיק. ד"ר גל

10/08/2008 | 12:38 | מאת: מיכל

מה כדאי לאכול ומה אפשר לעשות בכדי להקל על הרגשת בטן נפוחה? תדה רבה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול