קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/07/2005 | 15:02 | מאת: אור

לרופאי דוקטורס שלום אמי בת 71 אושפזה לפני כחודש בגלל דלקת ריאות וטופלה באנטיביוטיקה במינון גבוה. כרגע אושפזה שוב בעקבות אבחנה של pseudomembranous colitis נאמר לנו שהחיידק התרבה בעקבות הטיפול באנטיביוטיקה.ועוד נאמר שלא יכלו לדעת שזה יזיק לה מראש. מספר שאלות לי אם אפשר:מהי המחלה הזו? האם הדלקת כרונית או ניתנת להחלמה מלאה? האם זה מדבק? בעקבות הדלקת אימי כמעט בתת תזונה אינה מסוגלת לאכול ואף לא לקחת טיפול במחלות אחרות שיש לה. כיצד ניתן לעזור לה- איכות חייה גם בלי הדלקת דיי גרועה אשמח לתשובתכם בהקדם בת מודאגת מאוד

09/07/2005 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

בעקבות טיפול אנטיביוטי עלול להתפתח חיידק אלים במעי הגורם לדלקת ושלשולים קשים. הטיפול הוא ע"י אנטיביוטיקה ספציפית (מטרוג'יל) וברב המקרים המחלה חולפת לאחר הטיפול אם כי קיים סיכון לחזרה. מדובר במחלה מדבקת ויש לשמור על היגיינה לאחר טיפול בחולה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול