ממצאים שך CT בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/07/2005 | 19:23 | מאת: דודו

שלום , אני בן 33 ומזה כשנה אני סובל מכאבים בבטן תחתונה מצד ימין, בביקות אחרונות שביצעתי התגלו הממצאים הבאים: בדיקת גאסטרוקופיה: התברר שהחיידק חזר בפעם השנייה. בבדיקת CT בטן: "חשד לדופן מעובה בלולאות אליום הסופי-מחלת קרוהן?" לשאלתי: א.מה צריך לעשות כדי לבדוק את ממצאי הCT ? ב. האם הסברה המעולה מסוכנת/ניתנת לטיפול? ג. האם יש קשר בין החיידק בכיבה לבין ממצאי הCT . אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה דודו.

09/07/2005 | 23:27 | מאת: ד"ר אייל גל

עיבוי של האילאום הסופי ב CT המלווה בכאבים באותו אזור (בטן ימנית תחתונה) מחשיד מאד למחלת קרוה'ן ומחייב בדיקת קולונוסקופיה עם החדרת הקולונוסקופ לאילאום הסופי ונטילת דגימות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול