בקטריות בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/07/2005 | 18:43 | מאת: דני

לאחר כאבים בבטן, ערכתי בדיקות דם ונמצאה הבקטריה HELICOBACTER PYLORI . אבקש לדעת א. מה "מסוגלת" בקטריה זו לעולל בגופי. ב. מה ניתן לעשות בכדי להפטר ממנה, ו/או לצמצם נזקים לעתיד ג. מה ההמלצות לגבי התזונה. אני מודה לך מראש על עזרתך דני

09/07/2005 | 22:57 | מאת: ד"ר אייל גל

זהו חיידק המצוי בכמעט 50% מהאוכלוסיה בארץ, ברב המקרים אינו סימפטומטי אך עלול לגרום לדלקות או כיבים במערכת העיכול העליונה. הטיפול הוא ע"י שילוב של מספר אנטיביוטיקות ותרופות נוגדות חומצה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול