גזים במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/07/2005 | 16:37 | מאת: יגנה

שלום לד"ר אייל גל לפני כ ארבעה חודשים בבדיקות שעשיתי התגלה חיידק הליקובקטר לאחר טיפול משולב באנטיביוטיקה החיידק חוסל אך הגזים במערכת העיכול בעיצומו,זאת לאחר אכילת שניצל מטוגן או אכילת גרנולה,או דברי חלב.האם הגזים נוצרים כתוצאה מדברי מאכל אילו או זה סימפטום של חיידק הליקובקטור לאחר נטילת תרופות לשם השמדת החיידק.

09/07/2005 | 22:55 | מאת: ד"ר אייל גל

החיידק הליקובקטר נמצא בקיבה ואינו גורם ליצירת גזים. מרבית הגזים במערכת העיכול נבלעים במהלך האכילה או נוצרים בזמן תהליך העיכול במעי הדק וע"י חיידקי המעי הגס ולכן אין קשר לטיפול בחיידק. טיפול אנטיביוטי יכול לעתים להחמיר בעיית גזים עקב שינוי בפלורת החיידקים במעי ורצוי לקחת אנטיביוטיקה ביחד עם חיידקים פרוביוטיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול