אוכל ועייפות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/07/2005 | 18:26 | מאת: eti558

שלום אני בת 34 לאחרונה אחרי האוכל אני מרגישה תחושת כבדות ועייפות שאי אפשר לתאר אני בעבודה משתדלת לא לאכול כדי לא להרגיש את התחושה אבל כשאני מגיעה הביתה עם הרבה תוכניות להמשך היום אני אוכלת צהריים ואז שום תוכנית לא יוצאת לפועל כי אני נעשת כבדה ומיד נרדמת כמו כן בזמן השינה אני מרגישה תחושה באיזור הכיבה כאילו שתקוע לי כדור במיוחד בלילה יש לציין שכאשר אני עובדת ערב אני לא אוכלת צהריים כי אז קשה לי לתפקד בעבודה עוד דבר שנרא לי חשוב אני לא אוכלת מסודר אני מתעוררת בשש בבוקר יוצאת לעבודה ועד שאני מגיעה הבייתה ומבשלת כבר מגיע שעה שלוש וחצי עד אז במשך כל היום אני שותה רק נס קפה ואפילו לא מים אודה לכם אם תענו לשאלתי

04/07/2005 | 18:31 | מאת: eti558

שיש לי המון צרבות

06/07/2005 | 00:11 | מאת: ד"ר אייל גל

חוסר אכילה בבוקר ואחר כך אכילה בכמות גדולה בערב יכולה לגרום להפרעות עיכול ולעייפות מכיוון שכמות גדולה של מזון המתעכלת בבת אחת גורמת לעליה ברמת הסוכר ולאחר מכן ברמת האינסולין בגוף דבר הגורם לתחושת העייפות והכבדות. כדאי לאכול ארוחה קלה בבוקר כגון דגנים ודברי חלב, לקחת אתך פירות וסנדביץ לחם מלא לעבודה ולאכול פחות בערב. אם יש צרבות מרובות כדאי להבדק אצל רופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול