בטן נפוחה וכאבים משתקים לאחר אכילה ויותר אחר יציאה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/07/2005 | 17:40 | מאת: משה

שלום וברכה אני בן 33. אני לא נוטל שום תרופות. אין לי שלשולים. תמיד הייתי רזה מאד וגם עכשיו אני שוקל כ-60 קילו למטר שבעים וחמש גובה. תמיד סבלתי מחולשה, קושי גדול לקום בבוקר, התנשמות, עייפות, חיוורון, ובשנים האחרונות יש לי כאבי שרירים חזקים בידיים וברגליים ובטן נפוחה במידה משמעותית עם כאבים בבטן בכל היממה. זה לא שומן כי אני אוכל קצת ובשאר הגוף אני רזה בלי טיפת שומן. אני בדרך כלל לא אוכל עד הצהריים ונראה שקשה להכניס גם כוס שתיה. גם בקיץ שצריך לשתות קשה לפעמים לגמור את הכוס. אחרי ארוחה אני מרגיש מליאות וכבידות גדולה מאד, אבל הדבר המשמעותי ביותר מהכל זה שכרבע שעה אחרי יציאה, יש כאבים חזקים באיזור הבטן וכבידות עד כדי התאבנות שגם לשבת קשה ואני צריך לשכב שעתיים-שלוש עד להקלה. בדיקות בלוטת התריס, ספירת דם, שקיעת דם, לימפוציטים, תיפקוד כבד, בדיקת EMG ובדיקת תיפקוד ריאות לא הראו כל בעיה. לגבי גזים: אין גזים באופן מיוחד וגם עם נטילת קרבוסילן אין כל שינוי לגבי צליאק: אין יציאות מיימיות או רכות וגם כשאני לא אוכל מוצרי דגן במשך שבוע אין כל שינוי. עם נטילת digestive aid (אנזיפ פאפאיה) ואכילת תאנים אין כל שינוי. מה זה יכול להיות? אודה מאד על כל מידע שיוכל לסייע

04/07/2005 | 20:20 | מאת: משה

גם עם כדורים נגד צרבת אין שינוי

05/07/2005 | 23:59 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר בתסמונת של כאבים פונקציונליים במיוחד עקב משך הסימפטומים והבדיקות התקינות אך רצוי לשלול מחלות כגון צלייק ע"י בדיקות סרולוגיות ואולי גם גסטרוסקופיה ומחלה דלקתית של המעי, ממליץ לך לפנות לגסטרואנטרולוג. ניתן לנסות טיפול פרוביוטי להקלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול