בקע היטאלי - מה זה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/07/2005 | 18:36 | מאת: שרון

סבתי עברה היום בדיקת גסטרוסקופיה. בדף התוצאות כתוב כי יש בקע היטאלי בעומק 3 ס"מ. נקבע לה תור אצל רופא מומחה בעוד 3 וחצי שבועות. שאלתי היא: האם לא עדיף לקבוע תור מוקדם יותר? (האם המצב דורש תור דחוף?) האם הבקע הזה קשור לגידול? מה הכוונה ב"בקע היטאלי"? אודה מאוד לתשובתכם. שרון

03/07/2005 | 21:55 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בבקע בסרעפת, מצב שכיח בו חלק מן הקיבה עולה מעל הסרעפת. בקע של 3 ס"מ הוא מצב הקרוב לתקין ואינו מחייב טיפול דחוף כלשהו. ד"ר גל

03/07/2005 | 21:56 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בבקע בסרעפת, מצב שכיח בו חלק מן הקיבה עולה מעל הסרעפת. בקע של 3 ס"מ הוא מצב הקרוב לתקין ואינו מחייב טיפול דחוף כלשהו. ד"ר גל

08/07/2005 | 12:11 | מאת: שרון

תודה על התשובה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול