קולונוסקופיה-ד ח ו ף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/07/2005 | 11:11 | מאת: ר.ת

שלום רב, אני אמורה לעבור בדיקת קולונסקופיה. רופא אחד אמר כי עלי לשתות את החומר בשעה 10:00 ואת הכמות השניה בשעה 18:00. רופא שני אמר בשעה 14:00 ובשעה 20:00. מה נכון ומה מומלץ תודה

03/07/2005 | 21:41 | מאת: ד"ר אייל גל

אין הבדל גדול, תעשי פשרה ביניהם. ד"ר גל

04/07/2005 | 18:12 | מאת: מטילדה

הנני בת כמעט 50. לפני כ 4 שנים עברתי קשירת טחורים בפרוקטוליין באמצעות אינפרא, טיפול שהצליח ל -3 שנים. מזה כחצי שנה אני מדממת בכל יציאה (על פי רוב קשה) ובכל, סליחה, יציאה של גאזיםץ האסלה פשוט מותזת בדם ובקרישי דם. הדבר נראה די מפחיד. ניסית טיפול בנרות והנני ממתינה לבדיקת קולנוסקופיה.(עשיתי לפני 4 שנים והבדיקה היתה תקינה). בשבועיים אחרונים כל מאכל מגרה לי את הקיבה, אני נכנסת לשרותים ולא בהכרח יש מה להוציא, אבל דימום או קרישי דם תמיד יש. ראוי לציין שהדם אדום. האם כיוון הבדיקה טחורים הוא הנכון? רופא המשפחה המליץ לי לעבור בדיקת קולנוסקופיה לפני שאגש לפרוקטולוג . אני ממש מודאגת משום שלאחרונה אני נמנעת לאכול בעבודה על מנת שלא אצטרך לשבת בשרותים ולחשוש מלהשמיע רעשים... בבקשה תשובתך. תודה מראש

30/10/2005 | 16:04 | מאת: גילי

בעלי חלה בקרהון בגיל 11 ולאחר טיפול תרופתי הכל עבר. עכשיו הוא בן 25 והוא ירד באופן דרסטי במשקל והוא סובל מחוסר ברזל ויש לו התקפות של כאבי בטן . רציתי לדעת האם הקרון חזר . ומה עלינו לעשות?

07/07/2005 | 18:01 | מאת: יעל

שלום, ברצוני לדעת כיצד מאבחנים מחלת קרהון, האם אני אכן חייבת לבצע קולונוסקופיה בכדי לאשר חשד למחלה זו?

11/05/2006 | 13:14 | מאת: לי אל

אני כשנתיים סובלת מכאבי בטן חזקים מלווים בחום ועצרויות ולפעמים שילשולים הכאב מתרכז בצד ימין של הבטן והטבור פניתי לגאסטרו עשו לי בדיקת באריום שבבדיקה הובחן קרהון לא תיפוסי הראפה החליט לעשות לי קולונוסקופיה עם ביופסיה אך הבדיקה יצאה תקינה אבל אני ממשיכה ליסבול מכאבי בטן מלווים בחום בנוסף שלחו אותי גם לכירורגים שחשדו לתוספתן מודלק אך ההבחנה הייתה שהתוספתן תקין ושלחו אותי בחזרה לגאסטרו האים הכן זה יכול להיות קרהון? תודה לי אל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול