אבנים בכיס מרה אצל חולה אונקולוגי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/07/2005 | 13:57 | מאת: אור

שלום רב, לפני מספר ימים גילו אצל אבי בבדיקת סיטי של הבטן שיש לו אבנים מסוידות בכיס מרה. ידוע לי שלרוב כאשר סובלים מהתקפים של כאבים חזקים מומלץ להוציא את כיס המרה. הבעיה היא שאבא שלי הוא חולה אנקולוגי עם גרורות רבות בכבד וכמו כן יש עבר של מחלות לב (הוא עבר כ-6 צינתורים עם הרחבות). בנוסף לכל הנ"ל יש לו גם שבר מפשעתי - וכירוג שפנינו אליו לאחרונה לא המליץ על ניתוח לאור מחלת הסרטן, האם ההמלצה שלכם זהה לגבי כיס המרה ? אם לא ינותח מה ניתן לעשות להקלה של המצב, בימים האחרונים היו לו התקפי כאבים מאוד חזקים - אנא עזרו לנו. תודה אור

03/07/2005 | 21:44 | מאת: ד"ר אייל גל

לדעתי כבר עניתי לך על כך. ייתכן שהכאבים לא קשורים לכיס המרה אלא למחלת הסרטן שלו. רצוי לתת טיפול נגד כאבים ולא לנתח אלא אם חייבים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול