בדיקת קולונוסקופיה..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/07/2005 | 13:14 | מאת: אביב

שלום רב, סבי מצד אבי חלה בסרטן המעי הגס וגם אבי חלה בסרטן המעי הגס נותח ולשמחתנו החלים. אני בן 34, בריא בדרך כלל, לא מעשן. האם מומלץ שאעבור בדיקת קולונוסקופיה? האם ניתן לעבור בדיקה ע"י בליעת גלולת מצלמה במקום בדיקה עם סיב אופטי? תודה על תשומת הלב והעזרה

03/07/2005 | 21:40 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ציינת באיזה גיל חלה אביך וזה חשוב. כדאי להפגש עם רופא גסטרו ולתת לו את האינפורמציה לגבי כל המשפחה ואז יוחלט מתי להתחיל בביצוע קולונוסקופיה. לבדיקת המצלמה אין תפקיד בגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והיא משמשת לבדיקת המעי הדק בלבד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול