סי.טי בטן העלה ממצאים במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/07/2005 | 12:00 | מאת: רוית

השבוע הופניתי לחדר מיון בשל כאבים חזקים בבטן ימנית. נשללה אפשרות של אפנדציט מכיון שכבר עברתי ניתוח לכריתתו לפני שנים רבות. בבדיקת סי.טי בטן עלה (עפ"י הסבריו של הרופא בחדר המיון) כי אחד מגושי השומן "המסתובבים" במעי הגס התעוות/הסתובב וגרם לחסימת כלי דם ומכאן לכאבים הרבים. רציתי לשאול מה יכול לגרום לתופעה כזו, האם היא מוכרת, כיצד להימנע ממנה ? תודה, רוית

03/07/2005 | 21:33 | מאת: ד"ר אייל גל

זו תופעה הקרויה appendigitis וההסבר שקיבלת מדוייק. אין אפשרות לצפות או למנוע ארוע כזה ומדובר במצב נדיר יחסית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול