החנקות תוך כדי שינה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/07/2005 | 10:30 | מאת: מיכאל

שלום רב ! יש לי תופעה מוזרה שחזרה לי לאחרונה. אני נחנק במהלך השינה , תהליך ההחנקות דומה למצב של כניסת מים לקנה הנשימה לדוגמא בבריכה ואז אני פשוט נחנק – כ – 40 שניות רוב הפעמים החנק בלווה בתחושת צריבה חזקה מאוד בגרון. לאחרונה זה קרה לי ברציפות יום אחרי יום בבוקר , בעבר הבנתי שיש קשר לאכילת מזון שמן או חריף מאוחר בליליה אולם בשני המייקרים האחרונים לא אכלתי כלל דבר לאחר השעה 21.00 והחנק התרחש בשעה 08.00 בבקר בעבר הלכתי למספר רופאים אך לעולם לא קיבלתי את האבחנה הנכונה או טיפול - למעשה אני ממשיך להיחנק נתון נוסף חשוב כיום אני שוקל כ 100 ק"ג כמובן אני בתהליך של הפחתת משקל מכוון שאני מבין שיש קשר לעודף משקל למרות שאני מכיר חברים עם משקל עודף שאין להם את תופעת החנק. תהליך החנק מגיע אך ורק במצבים שאני יושן- מה עם מעבדת שינה ?? אשמח לקבל תשובה והפנייה לרופא שמתמחה בבעיה שלי תודה על העזרה

03/07/2005 | 21:22 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר בהפסקות נשימה על רקע משקל עודף וכדאי לפנות למעבדת שינה. הסבר נוסף יכול להיות רפלוקס לילי מן הקיבה, מומלץ לפנות לרופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול