בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/06/2005 | 06:53 | מאת: ש

אני בת 31 בריאה בד"כ אני סובלת זמן רב מ"בטן נפוחה" אני אוכלת יחסית בריא (הבטן כ"כ נפוחה שכל הזמן שואלים אותי באיזה חודש אני, הבטן נראית ממש כמו בחודש שמיני! (אני לא בהריון) כמו כן מדי פעם אני מרגישה מעין דקירה חדה בבטן בצד שמאל בד"כ. לפני כשבוע פניתי לרופא המשפחה ויצאתי מאוד מתוסכלת- כל מה שהוא אמר זה שאני צריכה לחזק את שרירי הבטן ולא נתן לי בדיקות כלשהן (צואה או אולטרסאונד) מה היית מייעץ? האם מדובר רק בשומן ואיך ניתן לבדוק את זה אודה לתשובה מהירה

03/07/2005 | 20:57 | מאת: ד"ר אייל גל

אפשר לבדוק נתונים אובייקטיביים כמו משקל הגוף יחסית לגובה ואחוז השומן בגוף אותו ניתן למדוד (כדאי להתיעץ בדיאטנית). אם משקלך תקין ייתכן שמדובר באמת רק בשרירי בטן חלשים ורצוי לחזק אותם ע"י התעמלות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול