רגישות לחלב ובעיות נוספות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/06/2005 | 21:10 | מאת: דני

שלום בחודשיים האחרונים, החלה תופעה חדשה אצלי. כשעתיים עד 4 שעות לפעמים פחות לפעמים יותר - לאחר שתיית חלב, ולעיתים לאחר אכילת מוצרי חלב, עדיין לא ברור לי אילו, מתחילים אצלי כאבי בטן נוראיים, באזור הסרעפת בעיקר, הכאב נמשך כשעתיים, לעיתים גורם להקאה, ולאחריה, הכאב נחלש. בדרך כלל הכאב מגיע בשעות הלילה ומעיר אותי מהשינה. אני בן 35, ועד לפני חודשיים לא היו אצלי כל בעיות. בבדיקות שעשיתי לא מצאו כלום למעט בקע בסרעפת. הרופא לאחר ששמע את טענותי קבע שהאינזים המפרק את החלב נחלש או התמעט אצלי. האם יש דרך לבדוק מה מצב האיזנזים בדיוק, ומה אפשר לעשות. כבר 3 שבועות שאני חושש לאכול כל מוצר שחשוד בעיני כמכיל חלב פרות. עם מוצרי חלב עיזים אין לי בעיות. כך גם עם חמאה. אני לוקח כבר חודש וחצי אומפרדקס, ומסיים טיפול של חודשיים בעוד כ10 ימים. בתודה מראש דני

03/07/2005 | 20:52 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לוודא את חוסר האנזים המפרק את סוכר החלב ע"י תבחין נשיפה מיוחד הנקרא העמסת לקטוז. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול