גידול בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/06/2005 | 14:00 | מאת: אפי

לחברתי הטובה בת ה-36 התגלה גידול בקיבה בעקבות בדיקת אולטראסאונד שנערכה לפני 3 שבועות. היא במעקב כולסטרול, ולפני כחודש גילתה דם בשתן, שבעיקבותיו נערכה הבדיקה. ביום ב' הקרוב היא אמורה ללכת לגסטרולוג עם תוצאות הבדיקה,אליו הופנתה ע"י רופא המשפחה שלה. האם ייתכן כי מדובר בגידול שפיר? האם לא היה על רופא המשפחה לשלוח אותה לביה"ח בדחיפות לבצע את הבדיקות הנדרשות בעקבות אבחנתו החמורה? האם יש מחלות אחרות מלבד סרטן, שיכולות להיראות כמו גידול בבדיקת אולטראסאונד? אנא- ענו לי במהרה, היא אם חד- הורית לשתי בנות מתבגרות, ומתמודדת עם סיפור חיים קשה מלבד האבחנה הנוראית, ומצבה הנפשי קשה מאוד מאז ניתנה לה אבחנה זו.

02/07/2005 | 15:29 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני יכול להתנבא מה יהיו תוצאות הבדיקה אבל חשוב לזכור שאולטראסאונד אינה בדיקה טובה לזיהוי גידולים בקיבה ורק אחרי גסטרוסקופיה ניתן לומר בוודאות רבה יותר אם מדובר בגידול ובאיזה סוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול