קולונוסקופיה ווירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/06/2005 | 09:23 | מאת: שושנה

קולונוסקופיה ווירטואלית אמורה להיות בדיקה לא פולשנית , אך קראתי שצריך להחדיר צינורית לניפוח המעי אז , פולשנית חלקית או לא בכלל ? ישנה ערכה שניתנת בקופת חולים , שניתן לעשות בדיקת צואה לגילוי סרטן המעי הגס , וברצוני לדעת אם היא אכן מגלה ממצאים הקשורים לסרטן המעי הגס בתודה מראש

29/06/2005 | 22:57 | מאת: רלי

מניסיון, מדובר בשיטה שמטרתה לסחוט כסף, ההכנה זהה לרגילה ובנוסף חוטפים מנה הגונה של קרינה ולקינוח, מימצאים לא חד משמעיים, וברוב המקרים צריך לחזור על הקולונוסקופיה אבל לא וירטואלית. בקיצור, כדאי ללכת לרגילה, אמנם פולשנית אבל לא ביג דיל, עשיתי פעמיים את הרגילה, ותדעי שההכנה היא החלק הקשה

02/07/2005 | 15:20 | מאת: ד"ר אייל גל

את צודקת שלא ניתן להגדיר את הבדיקה כבלתי פולשנית לחלוטין מכיוון שהיא מחייבת ניפוח של המעי ע"י אויר המוחדר באמצעות צינורית לרקטום. בנוסף קיים סיכון, אמנם קטן מאד לקרע בדופן המעי כתוצאה מניפוח האויר. בדיקת הדם הסמוי בצואה היא בדיקה מומלצת לכלל האוכלוסיה שאינה נמצאת בסיכון מוגבר (ללא סיפור משפחתי וללא סימפטומים) מעל גיל 50 ורצוי לבצעה פעם בשנה. הבדיקה מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס אך אינה מונעת אותו לחלוטין. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול