טחורים ורגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/06/2005 | 00:31 | מאת: דנה

מזה חצי שנה, מאז הפסקתי לעשן, אני סובלת מבעיות עיכול. ערכתי בדיקת קולונוסקופיה שהייתה תקינה. בינתיים יצאו לי טחורים וזה מאוד כואב.. היום גם ביצעתי בדיקת נשיפה לרגישות ללקטוז ואכן קיבלתי תוצאה של 167 שהיא תוצאה גבוהה מאוד. כמובן שאשתדל להמנע ממוצרי חלב וחיטה לבנה. שאלתי: מה ניתן לעשות להרגעת הטחורים (פרט לניתוח) והאם שינוי בתזונה יביא לריפויים מודה מראש על תשובתך המהירה אני בת 50 דנה

02/07/2005 | 00:38 | מאת: ד"ר אייל גל

אין קשר בין הטחורים לרגישות ללקטוז. יש לשמור על יציאות רכות ע"י שתיה מרובה, אכילת פירות וירקות. להמנע מישיבה ממושכת בשירותים, לנגב בעזרת מגבונים לחים או לשטוף במים לאחר היציאה וניתן למרוח משחות להרגעה. אם אין שיפור יש לפנות לפרוקטולוג. ד"ר גל

03/07/2005 | 19:12 | מאת: דנה

לדר' אייל גל תודה רבה על התשובה. אני פשוט רוצה לדעת האם עדיף, במקרה של טחור-טרומבוטי כמו שיש לי - טיפול שמרני או ניתוח או הסרה בלייזר, אינפרא-רד וכד'. הפרוקטולוג שהייתי אצלו המליץ על טיפול שמרני ואמר שזה יכול לקחת כ-6 שבועות עד שהטחור ירפא וגם אז ישאר שם משהו.. בינתיים רק למרוח משחת אילחוש. לגבי רגישות ללקטוז - האם בחלב עיזים אין לקטוז? והאם הרגישות ללקטוז הפיכה? מודה מראש על תשובותייך ויום טוב דנה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול