דברטיקולוזיס של הסיגמא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/06/2005 | 19:39 | מאת: אריאל

אני סובל מכאבים בבטן עליונה ימנית , ב- CT התברר כי , יש לי דברטיקולוזיס של הסיגמא , האם יש אפשרות כלשהי להקל על הכאבים ? המצחיק / עצוב בכל העניין שעד כה לא נמצא הרופא שמסוגל להסביר בצורה מסודרת מה משמעות העניין ומה זה בכלל !!

02/07/2005 | 00:14 | מאת: ד"ר אייל גל

דיברטיקולוזיס(סעיפים במעי) היא מחלה שכיחה ולרב אינה מתבטאת בכאבים. כשהמחלה נמצאת בסיגמה ומלווה בדלקת היא יכולה לגרום לכאבים בבטן השמאלית התחתונה ולא בבטן הימנית העליונה כך שלא נראה כי קיים קשר בין הממצא ב CT לכאבים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול