חוות דעת בבקשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/06/2005 | 20:25 | מאת: מעיין

שלום ד"ר. תודה מראש על חוות דעתך מקצועית. סבתי בת 72, סובלת חמישה חודשים מחום נמוך (37.3) ואנמיה (המוגלובין=9.4) ממקור לא ברור. לאחר תרביות דם ושתן שיצאו תקינות ו- C.T חזה ובטן שלא הראו כל ממצא לדלקת או דימום, הופננו לבדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לברור החום וחוסר דם. יש לציין שאין כאבי בטן, אין ירידה במשקל וגם אין שינוי ביציאות. בדיקת דם סמוי בצואה - שלילית. האם בהתחשב בגילה ובסיכונים, בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה נכונות במקרה זה? תודה רבה

28/06/2005 | 23:32 | מאת: ד"ר אייל גל

לא מדובר בגיל מבוגר במיוחד לביצוע בדיקות אנדוסקופיות ורבים מהמטופלים שלנו הם בגילאי 70+ ועוברים את הבדיקה ללא בעיה. הרופא שקובע את הבדיקה לוקח בחשבון סיכונים אפשריים ואת גילו ומחלות הרקע של החולה ושוקל זאת מול התועלת האפשרית בבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול