פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/06/2005 | 18:40 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 44. בחודשים האחרונים מרגישה חולשה רבה. בבדיקות דם נמצאה רמת פריטין 6.5. מה יכולה להצביע כמות כזו של פריטין? תודה

27/06/2005 | 21:48 | מאת: ד"ר אייל גל

זה מראה על רכוז נמוך של ברזל במחסני הגוף ועל אבדן דם כרוני. יש לשלול מקורות דימום כגון דימומים מוגברים במחזור או דמם מדרכי העיכול. ד"ר גל

27/06/2005 | 23:12 | מאת: אורית,

לפני 3 חודשים עשיתי בדיקות דם שהראו המגלובין 10 פריטין 1.5 ברזל 20 התחלתי בלקיחת ברזל ולפני מספר ימים עשיתי בדיקה חוזרת שהראתה הומגלובין 12 ברזל 50 וריט ין 2.03 האם זה בסדר או להמשיך לעשות עוד בדיקות. יש לציין כי היה לי התקן תוך רחמי שגרם לדימומים מסיביים בזמן מחזור והוצאתי אותו לפני כחודשיים אני נורא מודאגת האם יש סיבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול