פוליפים בקיבה והשקר לסרטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/06/2005 | 17:11 | מאת: מרי

שלום! אבא שלי ירד לאחרונה בצורה דראסטית במשקל, כמו כן מרגיש חולשה ויש לו רגישות לריחות וטעמים. כמו כן בבדיקת דם שלו ישנו מחסור בהמוגלובין. הוא עשה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. מצא אצלו פוליפ במעי ופוליפ בגודל 3 ס"מ בקיבה. בגסטרוסקופיות חוזרות הרופאים ניסו להסיר את הפוליפ וכביכול שלחו אותו לביופסיה. כרגע אנחנו נחכים לתוצאות של הבדיקה. אבל רציתי לדעת מה הסיכויים שמדובר בסרטן הקיבה בהתייחס לתסמינים שצוינו לעיל. תודה. מרי

27/06/2005 | 21:46 | מאת: ד"ר אייל גל

פוליפ בגדול 3 ס"מ יכול להוות סיבה לאבוד דם כרוני וצריך לכרות אותו. עם זאת, הסיכון לסרטן בפוליפים בעלי מראה שפיר בקיבה הוא יחסית נמוך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול