סכנת סרטן בקוליטיס פעיל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/06/2005 | 10:43 | מאת: עומר

אני סובל כבר 11 שנים מדלקת כיבית של המעי הגס (קוליטיס). המחלה פעילה מאד אצלי, עם התלקחויות תכופות. לפני שנתיים נתגלו אצלי בקולונוסקופיה פוליפיים דלקתיים (פסאדופוליפים), ובקולונסקופיה שנערכה לאחרונה התגלה שכמותם גדלה והם התפשטו מ-30 ס''מ לשטח של 50 ס''מ, כאשר הדלקת הקשה אצלי גדלה מ-30 ס''מ לשטח של 70 ס''מ, ובכל יתר המעי הגס יש דלקת קלה (לפני שנתיים סה''כ הדלקת הגיע רק לחצי מעי). השאלה שלי היא מה הסיכוי להתפתחות ממאירה אצלי בשנים הקרובות, האם כדאי לי לעשות בתקופה הקרובה ניתוח להוצאת המעי הגס עקב סיכון לסרטן (אני לא מעונין להוציא את המעי הגס עקב פעילות המחלה בלבד, אלא רק אם יש סיכון רציני לסרטן אצלי), או שמספיק לי לעשות בדיקות קולונסקופיה - ובאיזה תדירות. אבקש תשובה דחופה בנושא - אני מאד מודאג.

25/06/2005 | 16:16 | מאת: ד"ר אייל גל

הסיכון שלך הוא מוגבר, לפסאודופוליפים אין קשר להתפתחות סרטן והם מעידים על תהליך דלקתי. נראה שהמחלה אינה בשליטה מלאה וכדאי לשקול לעבור לטיפול אגרסיבי יותר במידה שאינך מקבל אותו. אין צורך בשלב זה בקולקטומיה פרבנטיבית אלא בקולונוסקופיה אחת לשנה עם ביופסיות מרובות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול