המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/06/2005 | 13:58 | מאת: איציק

שלום לכם ותודה. אני בן 39 רציתי לדעת מה הם התסמינים של המעי הרגיז או הרגיש האם יכול להופיע גם דם הצואה בתסמינים האלו? תודה.

22/06/2005 | 14:35 | מאת: איציק

שאלה נוספת מה בודקים בבדיקת דם LDH-LACTIC DEYDROGENASE

25/06/2005 | 13:32 | מאת: ד"ר אייל גל

המעי הרגיש מתבטא בשינויים בצורת ותדירות היציאות (שלשול ו/או עצירות), כאבי בטן, נפיחות בבטן בדרך כלל עם הקלה לאחר יציאות. דימום מפי הטבעת אינו חלק מן התסמונת ומחייב בדיקה. LDH הוא אנזים הקיים בכבד, בכדוריות הדם ובשרירים ועליה שלו מהווה מדד לא ספציפי לפגיעה באחד מאלה, לעתים לקיחת דם טראומטית יכולה לגרום לעליית LDH עקב המוליזה של כדוריות הדם במבחנה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול