גסטרוסקופיה/קולונוסקופיה לגילוי אנמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/06/2005 | 22:53 | מאת: חלי

שלום ד"ר. יש לי המוגלובין שנע בין 9 ל- 11 כבר חצי שנה. (שאר בדיקות הדם כולל B12 , לא העלו סיבה לאנמיה) לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח כיס מרה ומאז יש חום נמוך (עד 37.5) וחל שינוי ביציאות שנעות בין עצירות ושילשול . השינויים ברמות ההמוגלובין בבדיקות בהפרש של יומיים בלבד נע בין 11 ל-9.5 . בעקבות כך , הוצע לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה . יש לציין שבדיקת דם סמוי בצואה היא שלילית ואני לא חשה בכאבים בבטן. האם האנמיה מחייבת בדיקה פולשנית שכזו? או שיש לקשור את התופעות שציינתי להחלמה מהניתוח? תודה על התשובה.

20/06/2005 | 22:37 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ציינת את גילך שהוא חשוב לנושא. אני מעריך שאנמיה חדשה ושינוי ביציאות מחייבים לפחות קולונוסקופיה. ד"ר גל

20/06/2005 | 23:04 | מאת: חלי

תודה על תשובתך ד"ר. אני בת 70 . אכן האנמיה חדשה ונמשכת כחצי שנה, אולם מצד שני אילו היתי מדממת ממקור המעיים או הקיבה, הרי שצפוי היה שההמוגלובין יהיה נמוך יותר. הספק הזה , תוך התחשבות בגילי ובסיכוני הבדיקה הפולשנית, מביאים אותי לשמוע את דעתך, אותה אני מעריכה. שוב תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול