קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/06/2005 | 22:37 | מאת: שיר

לקחתי חצי שנה פנטסה ובודיזון כי יש לי קרוהן. עשיתי הפסקה שלושה חודשים והתופעות חזרו. הציעו לי לקחת עכשיו שוב פנטסה ובודיזון או מרקפטופורין לכל החיים. קשה לי להחליט. האם בודיזון שוב לא יכול לגרום נזק?או שכדאי לנסות אותו לפני שמחליטים על מרקפטורין לזמן ארוך? תודה רבה

20/06/2005 | 20:45 | מאת: שיר

רציתי לתקן שפנטסה לקחתי כבר כשלוש שנים.

20/06/2005 | 22:33 | מאת: ד"ר אייל גל

אם ההתלקחות קרתה תחת טיפול בפנטסה הרי יש הגיון להתחיל תרופה חדשה ופוטנטית יותר כגון פורינטול המביאה לרמיסיה לאורך זמן. אם הפסקת פנטסה ואז קרתה התלקחות ניתן לחזור ולנסות שילוב של בודזון ופנטסה. בודזון ניתן בדרך כלל לתקופה קצרה לצורך גרימת רמיסיה ולא כטיפול מונע. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול