קולונוסקופיה וירטואלית - המשך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/06/2005 | 22:24 | מאת: ריקי

ראשית, כרגיל, אבל לא כברור מאליו - תודה על כל תשובותיך! באמת אין כמוך! ושאלתי- מדוע לא מזהירים את הפצינטים בפני הסכנה של הקרינה החזקה. לפני קולונסקופיה פולשנית מחתימים על הבנת הפרוצדורה, כולל סיכוניה. בעוד שנותנים את הרושם שהקלונוסקופיה הוירטואלית היא אולי לא מספיקה אבל לא מסוכנת. גם בפורום זה , עד לשאלתי, לא הייתה, למטב ידיעתי, התיחסות לגורם זה שהוא משמעותי ביותר.

20/06/2005 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בבדיקה פרטית ומסחרית ולכן רבים מן הפרסומים הם מגמתיים. היות והבדיקה נעשית באופן מסחרי המפרסמים טורחים להבליט את היתרונות ומטשטשים את החסרונות. מכיוון שמדובר בבדיקת CT הרי החולה אמור להיות מודע לכך שהוא נחשף לקרינה, ומאחר והבדיקה אינה פולשנית אין חובה לחתום על טופס הסכמה המפרט את כל הסיכונים בבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול